TRAIASCA GUVERNUL ca POPORUL si POPORUL ca GUVERNUL

TRAIASCA   GUVERNUL  ca  POPORUL   si   POPORUL   ca   GUVERNUL
Long live the government like the people, and the people like the government

joi, 1 aprilie 2010

Intre IMO si Underground


            Rolul banilor negri…..ideea in sine este retorica pt ca “esact la fel” ca si mariajul nedorit dar necesar, intre POLITIC si ECONOMIC, exista decand lumea. Daca am fi respirat aerul unei societati asemenea SUA pana in ‘80 (spre ex.), unde fiscul era mai rau decat crima sau drogurile – unde trebuia jusificare pt ultima scobitoare din casa; atunci da – BANII negrii erau un subiect TABU sau o problema grava in societate.


DAR…(sunt ala micu’ si rau cu “dar-urile”) respiram un aer imbacsit de ..cica o democratie unde animalele politice si nu numai au indus o mentalitate de scapa cine poate si de teoria celui mai puternic care intodeauna isi poate plati scaparea sau supravietuirea.
Nu poti fi corect cu un stat care te ……de cate ori are ocazia, prin urmare evaziunea fiscala, morala etc este un mod de viata si supravietuire si nu un artificiu fiscal.


Pe langa toate bubele “din capul babei mele” piata fortei de munca a pus un umar de ajutor destul de mare prin lipsa unei centralizari corecte, prin persimivitatea acordata angaj. lasand neplata taxelor si neinregistrarea salariilor reale….pe ultimul loc; de aici si credite care nu pot fi acordate chiar daca se castiga de ‘n ori mai mult decat este inreg.
Logica ce deriva este simpla si la indemana oricui – (nu cred ca inca mai exista ignorantzi, sau imi place sa cred, care nu stiu sau nu pot face o simpla deducere) – s-a cumparat cu banii jos/cash.
Intr-un interval care a fost si va fi relativ, acest undergrond al pietei era undeva de 60-70 % din puterea de cumparare.
Underground-ul imobiliar a stat la baza balantei deficitului intre cerere-oferta imobiliara, dictand fff multe reguli nescrise (maj. sunt nescrise) ale jocului. SPECULA in sine si BOOM-ul au fost efecte ale cauzei dar….tre sa fim sinceri ca asta a imbogatit pe majoritatea, si a facut mult mai interesant JOCUL in sine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu